İspanya Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

İspanya Vatandaşlığı

İSPANYA OTURMA İZNİ

Ziyaret etmek, yaşamak, çalışmak ya da İspanya'da okumak isterseniz, vize ya da başka bir izin için başvurmanız gerekebilir. Bu önemli rehber, uyruğunuza ve durumunuza göre hangi durumlarda İspanya'nın size izin vereceğini bulmanıza yardımcı olacaktır. Kimler İspanya oturum izni ve vatandaşlığına ihtiyaç duymaktadır ? Hareket Özgürlüğü Yasası uyarınca, Avrupa Birliği (AB) ya da Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ülkelerinden birinin vatandaşı iseniz, diğer bir deyişle AB'nin yanı sıra İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç - veya İsviçre'yi ziyaret etmek, yaşamak veya çalışmak için vizeye veya başka bir iznine gerek yoktur. Tek istisna, Hırvatistan'ın 'yeni' AB ulusundan vatandaşların muhtemelen 30 Haziran 2020 tarihine kadar çalışma iznine ihtiyaç duyacak olmasıdır. AB / AEA ve İsviçre vatandaşlarının yetkililere kayıt olmaları ve ulusal bir kimlik numarası alması gerekiyor. Bu kategoriler dışında yer alan herkes , İspanya oturum izni ve vizesi almak zorundadır.
İspanya'ya giriş imkânı sağlayan üç vize türü vardır:
⦁Havaalanı transit vizesi.
⦁Kısa süreli Schengen vizesi.
⦁Uzun vadeli vize
Havaalanı transit vizesi
Havaalanı transit (visado de transito aeroportuario), bir İspanyol havaalanındaki uluslararası transit bölgeye girmenizi sağlar.
Kısa süreli Schengen vizesi
Kısa süreli Schengen vizesi (visado de corta duracion) 180 günlük bir süre içinde 90 güne kadar İspanya'da kalmanızı sağlar, ancak çalışmanıza izin vermez. Başka bir Schengen eyaleti tarafından düzenlenmiş bir Schengen vizeniz varsa, gelip burada 90 gün boyunca kalabilirsiniz.ABD, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda vatandaşlarının İspanya'ya girmek için kısa süreli bir vizeye ihtiyaçları yoktur ancak üç aydan daha uzun süre kalmak için uzun süreli ikamet vizesi başvurusu yapmaları gerekecektir.
Kısa süreli vizeniz ile toplam 90 günden az süreyle İspanya'da kalacaksanız, yerel Yabancılar Bürosu (Oficina de Extranjeros) veya Polis karakolunda yenileyebilirsiniz. Ziyaretçi kısa süreli vize ile İspanya'ya taşınamaz ve statüsünü İspanya içinden çalışan, öğrenci veya mukim olarak değiştiremez.Ancak anavatanına geri dönmesi ve buradan yeni vize başvurusunda bulunması gerekir.
Uzun vadeli vizeler
AB / AEA ya da İsviçre vatandaşı değilseniz, İspanya'da üç aydan uzun bir süre boyunca yaşamak, çalışmak ya da araştırma yapmak istiyorsanız, daha uzun vadeli bir ulusal vizeye (vize başvuru belgesi) ihtiyacınız olacaktır. Bu, aşağıda ayrıntılarıyla belirtildiği üzere kalma amacınıza bağlı olacaktır.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

İspanya Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz İspanya Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

İspanya vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Uzun süreli İspanyol ikamet ve çalışma vizeleri
Konaklamanızın amacına bağlı olarak, aşağıda belirtilen farklı ikamet ve çalışma izni türleri vardır:
⦁İspanya'da yaşamanıza ve çalışmanıza izin veren bir ikamet ve çalışma vizesi (visado de trabajo y residencia);
⦁Eğitim veya öğretim süresince öğrenci vizesi (visado de estudios);
⦁Aile birleşimi veya emeklilik için bir ikamet vizesi (visado de residencia).
İspanya çalışma vizesi (izni)
İspanya'daki çalışma durumunuza bağlı olarak, birkaç farklı türde İspanyol çalışma vizesi ve muafiyetleri bulunmaktadır. İş vizesi şartları burada bulunabilir. Ancak İspanya'da kendi çalışma vizeniz için başvuramazsınız. İspanya göçmenlik yasası, işverenlerin sizin adınıza başvuruyu göndermesi gerektiğini belirtir. Çalışma vizeniz / izniniz İspanya'daki Çalışma Makamları tarafından verilecektir (Delegación Provincial del Ministerio de Trabajo e Inmigracion).
İspanya turist Schengen vizesi
İspanya turist vizesi gereksinimleri, ikamet yeriniz, İspanya'ya giden yolculuk amacınız ve istediğiniz İspanyol turist Schengen vizesi kayıtlarının sayısı, son altı ay içerisinde çekilmiş bir fotoğraf ve bilgilerinizi içeren bir başvuru formunun doldurulmasını içerir.
İspanya oturma izni
Hem İspanyol vatandaşlığı, hem de İspanya ikamet vizesi (kalıcı), İspanya'da ikamet etmenize izin verir, ancak ikisi arasında bazı farklılıklar vardır. Vatandaşlık vizesi şartları, orijinal vatandaşlığınızdan vazgeçmeyi ve pasaportunuzu bir İspanyol vatandaşı olmasını gerektirir.
İspanya iş vizesi
İspanya iş vizesi gereksinimleri, İspanya için kısa süreli bir vizenin ülkeyi ziyaret etmenize izin vereceğini ancak orada çalışmanıza izin vermediğini belirtiyor. İş amaçlı İspanya'ya taşınacaksanız, bir İspanyol ticari vize istemeniz gerekecektir. Bu aksi takdirde çalışma izniniz olmayacağını kanıtlar nitelikte bir vize olur.
İspanya eş vizesi
İspanyol eş vizesi arıyorsanız, aile birleşimi için başvurmanız gerekecek. Henüz İspanya'da bulunmuyorsanız, İspanyol eşinizin vize şartlarını göstermek için İspanyol elçiliğine başvurabilirsiniz. Zaten İspanya'da yaşıyorsanız, eşinizin sizinle bir dizi belge alarak yerel Yabancılar Bürosunu ziyaret etmesi gerekecektir.
Yeni hızlı geçiş vizesi
2014 yılı itibariyle, AB üyesi olmayan ulusal yatırımcılar, girişimciler, yüksek nitelikli profesyoneller ve araştırmacılar, artık minimum aile katılımı şartı olmadan otomatik olarak tüm aile için ikamet etmek ve tüm dünyaya ücretsiz seyahat etmek gibi tercihli muameleler sunan hızlı vize ve izin başvurusunda bulunabilirler . Bununla birlikte, her kategori için yerine getirilmesi gereken koşullar vardır; örneğin, yatırımcıların bir İspanyol mülkünde 500,000 Euro harcaması gerekebilir. Her bir başvuru kategorisi için gereksinimler hakkında daha fazla bilgi için, kendi ülkenizdeki İspanyol elçiliği veya konsolosluğuyla iletişime geçmeniz gerekecektir.


İspanya vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Beş yıllık kesintisiz ikamet yılının ardından, uzun süreli ya da daimi ikamet için başvurabilirsiniz. Aynı AB üyesi bir ülkeden Blue Card'a sahipseniz ve aynı dönemde AB'nin herhangi bir yerinde yaşamış iseniz, bu da sizin uzun süre İspanya'da ikamet etmenizi sağlar. Uzun süreli ikamet izni, İspanya vatandaşlarıyla aynı koşullar altında İspanya'da sınırsız olarak çalışmanıza veya başka şekilde çalışmanıza izin verir.
İspanya'da 10 yıl ikamet ettikten sonra İspanyol vatandaşlığına (uyrukluğuna) başvurabilirsiniz. Evlilik veya İspanyol ebeveynleri vasıtasıyla İspanyol vatandaşlığı da, İspanya'nın dışında doğmuş olsalar bile kazanabilinecek bir vasıftır.
İspanya'da daimi ikamet için başvurmak
Yasal olarak beş kesintisiz yıl İspanya'da ikamet ettikten sonra, AB üyesi olmayan ülkeler "AB uzun süreli ikamet izni" için başvuruda bulunabilirler. Uzun süreli ikamet izni, İspanya vatandaşlarıyla aynı koşullar altında sınırsız olarak çalışmanıza veya başka bir şekilde İspanya'da kalmanıza izin verir.
Emeklilik, burs ya da maaş gibi size ve ailenize (varsa) sağlamak için yeterli mali kaynağınızın olduğunu ispatlamanız ve İspanya'da faaliyet göstermeye yetkili bir şirketle kamu ya da özel sağlık sigortası belgenizin olduğunu kanıtlamanız gerekir.
Ayrıca göndermeniz istenebilir:
⦁Geçerli bir pasaport;
⦁İspanya'da yasal oturma belgesi (örn. uzun vadeli bir kira sözleşmesi veya kira makbuzu)
⦁Kendi ülkenizdeki yetkili makamlar tarafından verilen ceza sicil belgesi
⦁Geçici ikamet için başvuru yaparken başvuranın sunmadığı durumlarda tıbbi sertifika (certificado medico).
⦁İspanya'da oturduğunuz sırada sağlık yardımının garanti edildiğinin kanıtı
⦁evlilik durumunuzla ilgili evlilik veya boşanma belgesi veya diğer kağıtları (gerekirse İspanyolca'ya çevrilir).


İspanya vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

İspanyol bürokrasisi çok sıkı ve zaman alıcıdır . Elbette son birkaç on yılda gelişme kaydedildi ancak İspanyol olupta ve mikro kripto ile tamamlanmış bir İspanyol kimlik belgesi olması, işleri birdenbire kolaylaştırıyor. Çevrimiçi vergilerin doldurulması, sosyal güvenlik bilgilerinin kontrol edilmesi, ehliyetinizde kaç puan olduğunu görebilmeniz gibi çokta faydalı olduğunu anlıyorsunuz.
Bu sadece AB'de bir avantaj gibi, ancak pasaport yerine kimlik kartınızla seyahat etmekten gerçekten çok hoşlanabilirsiniz. Taşıması daha küçük ve daha kolaydır ve uçağa binmek için biniş kartınızı gösterdiğinizde pasaport sayfaları üzerinde eksiklikler çıkacaktır.
İspanyol vatandaşlığını almak, rasgele soruları sormak için seçecek olan memurlardan biriyle polis karakolunda mülakatlar için İspanyolca kullanılıyor ve daha sonra bir İspanyol vatandaşı olmak için uygun olup olmadığına karar veriliyor. Yeni başvuranlar şimdi İspanyol hayatının birçok farklı yönüyle ilgili 25 soru ile resmi bir sınav yapmak zorunda kalıyorlar. Ve bazıları zorlayıcı (artı hepsi İspanyolca - tabii ki).
İspanyol vatandaşı olmak parmak izi almayı gerektirir - baskılar polis kayıtlarına gider. 'Dosyada olma' fikrinden hoşlanmıyorsanız o zaman bu fikir sizin için uygun görünmeyebilir.


İspanya'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 576.06 €
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 424.54 €
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 913.38 €
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 661.81 €
Şehir Merkezinde Daire Almak İçin Metrekare başına fiyat 2,502.00 €
Metre Kare başına fiyat Daire Dışında Merkez 1.558.52 €
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 1.289.35 €
İpotek Faiz Oranı Yüzdeler İtibariyle (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 2.28
Nerede Yaşamalı ?
Madrid, İspanya'nın sana geldiği yerdir. Asturian Highlands'tan gelen elma suyu, Galicia'daki deniz ürünleri, güneyden flamenko müziği ... İspanyol başkenti, geleneksel, kültür ve leziz yemeklerle dolu bir kokteyl gibidir. Bu farklı ülkenin sunduğu her şeyin tadına bakmak için bir yer. Ve bu da mükemmel bir değer olduğu anlamına geliyor.
Üstelik görkemli parklar ve bahçeler var. Prado'dan çıkıp biraz sıkışırsanız, binanın arka tarafında Botanik Bahçeleri'ne gidip, yemyeşil ve gölgeli cenneti gezebilirsiniz. Veya, metrodan üç durak uzaklıktaysanız, kentin ciğerlerinden biri olan Retiro Park'ı bulacaksınız; burada göletlerden birinin etrafında lolling yapan insanları izleyerek bir gününüzü kolayca geçirebilirsiniz. Madrid diğer Avrupa şehirlerinden daha ucuzdur.
Eğer İspanya'da iş arayan bir gurbetçiyseniz, özellikle de İngilizce konuşanlar olarak İspanya'daki işlerle sınırlıysanız, yalnızca bir avuç uygun iş gözüküyor olabilir. Ancak, nerede aradığınızı biliyorsanız, İspanya'da bir iş bulmak mümkündür ve özellikle, uzman becerileri olan yabancıların İspanya'da çok sayıda işi fırsatları bulunmaktadır.
İspanya'da birçok kişi, özellikle küçük ve orta ölçekli şirketlerde, ağız yoluyla konuşma, ağ kurma ve spekülatif uygulamalar gibi gayri resmi rotalar yoluyla iş buluyor. Bu nedenle, iş arama görevini ajanslara ve reklamlarla sınırlamamalısınız: proaktif olmak, fırsatlar aramak ve şebeke aramak önemlidir.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın